Завяршэнне Акцыі “Св. Мікалай ідзе да дзяцей”


Завяршэнне Акцыі “Св. Мікалай ідзе да дзяцей”

Перад пачаткам Вялікага Посту завяршылася акцыя “Св. Мікалай ідзе да дзяцей”, арганізаваная валанцёрскім рухам св. Мікалая, каардынацыйны цэнтр якога знаходзіцца пры нашай грэка-каталіцкай парафіі Праведнага Язэпа ў Мінску.

Згодна з ідэяй акцыі, кожны жадаючы ў перыяд святаў Божага Нараджэння мог на нейкі час стацца Святым Мікалаем і падрыхтаваць падарунак для пэўнага дзіцяці з дзіцячага дома альбо з небагатай сям’і. Сабраныя з акцыі падарункі валанцёры раздавалі дзецям падчас калядных пастановак у дзіцячых інтэрнатах і прытулках. Таксама, падарункі патрапілі да бедных і патрабуючых сем’яў і да асобаў з абмежаванымі магчымасцямі. У выніку радасць атрымалі каля 350 чалавек з розных куткоў Беларусі.

Не менш важным вынікам стала тое, што падарункі булі сабраныя, менавіта, нашымі беларускімі вернікамі, якія шчыра хацелі падзяліцца часцінкай сваёй хрысціянскай любові і запаліць маленькі вагенчык радасці ў дзіцячых вачах. Мы маем вялікі ўласны патэнцыял добрых людзей, які ёсць, таксама, блаславеннем для ўсёй нашай краіны.

Асабліва хацелася б падзякаваць усім валанцёрам, якія знайшлі час і сілы, каб арганізаваць вечары, музычныя і тэатральныя выступы ў дзіцячых дамах і пайсці туды з радасцю Хрыстовага Нараджэння; пайсці да дзяцей і паказаць ім Бога. Бога – які ёсць Любоў.

Валанцёры ёсць вялікім дарам нашай Царквы, а таксама прыкладам практычнай рэалізацыі Хрыстовай навукі. Хрысціянскае валанцёрства, у той ці іншай меры, гэта заданне для кожнага верніка, так як вера ў Ісуса Хрыста не можа быць тэарэтычнай, але заўсёды шукае канкрэтных і практычных крокаў. З іншага боку валанцёрства ёсць, таксама, крокам хрысціянскай адказнасці, бо за добрыя ўчынкі, асабліва зробленыя для найбольш патрабуючых, Бог бласлаўляе не толькі самога чалавека, але і ўвесь яго род.

Хацелася б шчыра падзякаваць і ўсім святарам, якія спрычыніліся да правядзення Акцыі на сваіх парафіях, якія пільна чувалі над яе паспяховым правядзеннем.

Падзяліцца
  • http://%/daycjoa0613 jesse

    .

    hello.

Апытанне

Чым бы Вам больш хацелась займацца як валанцёру?

Убачыць вынікі

Loading ... Loading ...